Beamers

Wat is een projector?

Wat een projector of beamer exact is mag voor zich spreken; een lichtbron waarmee het beeld op een scherm of muur geprojecteerd wordt. Op deze bron kan bijvoorbeeld een Blu-ray speler of gameconsole aangesloten worden. Er zijn verschillende technieken die in projectors gebruikt worden, waaronder DLP en LCD. Deze behandelen we binnenkort in een afzonderlijk artikel.

Voordelen van een projector

Er zijn verschillende argumenten waarom een projector de juiste keuze voor jouw home cinema systeem kan zijn en wellicht het belangrijkste argument is het formaat van het beeld. Met een projector kun je, afhankelijk van het model, een beeld van 1 tot 5 meter (of meer) doorsnee weergeven. Dit zorgt voor een indrukwekkendere ervaring dan een 42-inch of 50-inch tv aan de muur. Natuurlijk zijn er ook tv’s met een formaat van 100-inch of meer maar deze zijn vaak onbetaalbaar. Let wel dat hoe groter het beeld dat je projecteert des te duidelijker een lage resolutie wordt. Een groot geprojecteerd beeld vraagt dus om een minimale resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels of zelfs hoger; 4K Ultra HD.

BenQ-TH681

Een ander voordeel van een projector is dat deze flexibel op te stellen is en/of minder ruimte in beslag neemt. Sommige projectors kun je plaatsen zodra je iets wilt kijken, andere hang je aan het plafond waardoor je er niet meer naar om hoeft te kijken. Een muur waarop je projecteert is, wanneer er geen tv gekeken wordt, gewoon een lege muur en wanneer je kiest voor een scherm kun je deze in veel gevallen inklappen of oprollen. Daarbij heb je geen groot tv-meubel nodig waarop een tv komt te staan. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *